"Az összes fénykép a tér és idő struktúra egy meghatározott metszéspontjának lenyomata, időkonzerv, mely megőrzi és tanulmánozhatóvá teszi azt az idő- és térszeletet, melyet a fényképész belesűrített. A valóság minden mostani és következő pillanata potenciális fénykép. A véletlen dönti el, exponál - e éppen akkor, éppen ott valaki, vagy sem.   Megmarad - e, vagy nyomtalanul eltűnik." (Kincses Károly)

Kép, fénykép, mozgókép. Miről mesél a kép? Mit közvetítenek a vizuális jelekkel ellátott felületek? Tanácstalanok vagyunk a múlt és védtelenek a jelenkor vizuális üzeneteivel szemben? Csak dadogunk a képek nyelvén, ahelyett, hogy üzeneteink pontosítására használnánk őket?

Ha szeretnél ezekre a kérdésekre válaszokat találni, vegyél részt a Kolta Szabadegyetem előadásain, gyakorlati foglalkozásain és asajátítsd el a vizuális kultúra nyelvét!

Februártól minden második szerdán szakemberekkel konzultálhatsz arról, amit tudnod kellene a képről, amiről iskolai tanulmányaid során nem hallhatsz.

Első előadónk: Kincses Károly, fotómuzeológus

1975-79: szombathelyi Tanárképző Főiskola; 1983-85: Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar. 1981-85: a gödöllői Művelődési Központ igazgatóhelyettese; 1985-90: a Magyar Színházi Intézet főmuzeológusa; 1991-től a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója; az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar vizuális antropológia tanszéken tanít; a Magyar Fotográfiai Alapítvány titkára. 1981-88 között fotótechnika-történeti alkotótáborokat vezetett. Több mint 100 kiállítást rendezett Magyarországon, Berlinben, Prágában, Rómában. 1994: Balogh Rudolf-díj

Ide gyertek! (Kolta Galéria)

A bejegyzés trackback címe:

https://kolta.blog.hu/api/trackback/id/tr691730344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása